zondag 15 januari 2012

Shopstrategieën door de experts

 Yt03mdamyj02mdamyz1bdmvuaximzd05nizlptq0jmy9i2yzzjjlnyznpsnjmta2njqmad1lruvqjmk9q0fmtszqpuforczrpvnqru5ejmw9tu9orvkmbt1jcm93bi5wbmcmbj1ub25llnbuzw==_large
                                 
Ja, we houden van shoppen. En welk meisje niet? Of je het nu voor kleren, make-up, tijdschriften, accessoires, schoenen of games is, het is verslavend. Meestal is het budget het grootste probleem. Als je beter let op impulsaankopen zoals dat ene gave shirt met opdruk waar je er al 20 van hebt, maar je toch niet kan laten liggen met 50% korting, kan je een hoop geld besparen. En dat kan je weer op een nuttige manier gebruiken, zoals...ja, om te SHOPPEN natuurlijk!
Daarom een paar van onze tips om die miskopen te voorkomen, en wat geld te besparen.

1. Bespaar & geef uit
Bespaar op: trends. Hoe leuk trends ook zijn, er raakt zó snel weer iets uit. Tenzij het tijdloze items zijn die elk seizoen weer terug komen natuurlijk.
Geef uit: basics: lingerie, jeans, shirts. Dit is de basis van iedere outfit en dus vaak nodig. Natuurlijk wil je- als je goede basics hebt gevonden, deze zo lang mogelijk kunnen dragen. En dus moeten ze van goede kwaliteit zijn. Dit wil niet zeggen dat een H&M'mettje niet goed genoeg is. Het merk van goede basics zijn voor iedereen anders.

2. Maak een lijst
Maak een lijst voor een tijd; bijvoorbeeld de zomer, wat je daarvoor wil hebben. Schrijf niet meer dan 10 dingen op inclusief accessoires. Bepaal je budget en zet op volgorde wat je het meest graag wil hebben. Dit kan ook heel leuk zijn, maak tekeningetjes bij je items zodat je precies weet wat je zoekt, of maak een beschrijving. Als je (doelgericht) gaat shoppen neem je je lijst mee zodat je goed herrinnert wordt aan wat je ook alweer wou kopen.

3. Paskamerstress
Heb je eindelijk wat gevonden wat je leuk vindt, moet je de paskamers in. En omdat je al zó lang in de rij hebt gestaan voor de paskamers, koop je dat jurkje maar gewoon. De meeste paskamers hebben zacht gezegd geen geweldig licht, en soms zit er niet eens een spiegel in! Het is realistischer als je de items thuis voor je spiegel past. Zo zie je hoe het je écht staat. Vraag wel altijd-als je het niet zeker weet- binnen hoeveel tijd je iets mag terugbrengen. Vaak kan je iets niet ruilen of terugbrengen als het in de sale is, neem dan een goede vriendin mee die weet wat je stijl is en kan beoordelen of het je goed staat.
                         
                              Blog21_large
4. Denk er even over na
Vind je een kledingstuk echt leuk, maar twijfel je nog een beetje? Denk even na! Neem gerust de tijd en beantwoord de volgende vragen: vind ik het echt leuk? Zit het lekker? Ga ik het nog eens dragen? Is het niet te duur? Als je het echt niet weet, vraag dan of ze het even voor je apart willen houden in de winkel en ga verder met winkelen. Denk je er de hele tijd aan en wil je het écht hebben? Ga het dan ophalen. Ben je het na een half uur al vergeten? Koop het niet en ga verder.

5. Check, dubbelcheck
Kijk als je een top aanhebt of het goed bij je huidskleur past. Maakt het je bleek of juist rood?
Vind je een kleur heel mooi, maar past het niet bij je huidskleur, kijk dan of er een broek of rokje in die kleur is.
Ook bij oorbellen is het verstandig om te kijken of ze bij je gezicht passen, pas armbanden altijd, hou kettingen voor je hals. Bij schoenen zijn er ook een aantal trucs. Schoenen met een bandje om je enkel maken je benen korter, open pumps zorgen ervoor dat je voet een soort verlengstuk van je been wordt, en maken je benen langer. Een nude pump versterkt dit effect.
Bij tassen en kettingen geldt: kleine items maken je groter, grote items maken je kleiner. (in de breedte;))
                                       Apartment-art-bag-black-and-white-blazer-favim.com-261177_large
6. Let op de kleintjes
Je kan wel zonder broodje in de pauze, neem gewoon je eigen brood mee! Zo bespaar je al een behoorlijk bedrag per maand. Je kan ook letten op telefoonuitgaven en andere kleine dingen.
Zoeken in oude tassen, portemonnees, tussen de bank, in jaszakken en achter je bed naar kleingeld kan nog behoorlijk wat opleveren. Of nog een tip: verkoop je oude spullen op Marktplaats! Het klinkt misschien een beetje dom, maar Nieke heeft er al heel wat van verdiend.
                               Tumblr_lksawn0mi91qhq4g5o1_500_large

Bron beeld: Weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten